Home     |     Foto's    |    Prijzen  |    Contact en Route |  Alg Voorwaarden  |   Ombudsdienst   

 

* Lipo-filling

* Botox

* Rimpelbehandelingen

Mail

068 - 200 04 88

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rimpelbehandelingen

Methoden:

Algemene informatie rimpelbehandeling:

Men kan twee soorten rimpels onderscheiden:

1.  Na verloop van tijd gaat de kwaliteit van het collageen, dat van nature in de huid aanwezig is, achteruit, zodat de elasticiteit en de stevigheid van de huid vermindert en rimpels, plooitjes en uitzakkingen zichtbaar worden. De IGZ (Inspectie Gezondheids Zorg) waarschuwt voor de risico's van permanente fillers. De IGZ handhaaft het verbod op toepassing van permanente fillers voor andere dan reconstructieve doeleinden actief en deelt hiervoor hoge bestuurlijke boetes uit. De kans op blijvende littekenvorming na toepassing ervan is bijzonder groot!

2.  Overactiviteit van gelaatsspieren, dragen bij aan het onstaan van rimpels, de zogenaamde fronsrimpels ofwel expressierimpels. Deze komen meestal voor ter hoogte van het voorhoofd, tussen de ogen, aan de zijkanten van de ogen en rond de mond. Deze rimpels kunnen goed worden behandeld met Botox.  

Medische behandeling en controle door arts:

Aangezien het injecteren van vloeistoffen of het transplanteren van lichaameigen vet een medische handeling is, behoort deze volgens de wet BIG door een arts uitgevoerd te worden, hetgeen in onze kliniek ook volgens deze voorschriften plaatsvindt. Onze artsen adviseren lipo-filling omdat dit met eigen vet door middel van autotransplantatie plaatsvindt. Zij nemen geen verantwoording voor en weigeren zelfs permanente fillers toe te passen!

Veel gestelde vragen over rimpelbehandeling:

Is de behandeling pijnlijk?

De lipofilling met eigen vet wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zodat de procedure vrijwel pijnloos is. Er wordt gebruik gemaakt van fijne naaldjes. Als het verkregen eigen vet meestal afkomstig van de buikregio op zijn plaats zit in de huid, ervaart u nauwelijks tot geen pijn als de verdoving uitgewerkt is.

Zijn er bijwerkingen?

Er kunnen kleine rode stipjes van kleine bloedvaatjes, die zijn aangeprikt, of kleine bloeduitstortingen zichtbaar zijn, maar die verdwijnen geheel na enkele dagen. Meteen na de behandeling kan er enige zwelling optreden, maar dat neemt snel af en verdwijnt geheel. Als de lip behandeld wordt en U heeft wel eens last gehad van een koortslip, dan dient u voorafgaand aan de behandeling een antivirale crème te gebruiken. Bij gebruik van permanente fillers bestaat een groot risico op littekenvorming. Gebruik ervan is verboden voor de behandeling van rimpels.

Controle:

Uiteraard volgt er na de lipofilling met eigen vet een controle, die door de behandelend arts wordt uitgevoerd. Dat de behandelend arts deze uitvoert,  is ook wettelijk verplicht. Mocht U nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact op nemen met onze kliniek.